Män av Våld – Om Svenska Huliganer

Män av våld_Omslag.inddMän av Våld – om Svenska Huliganer lanserades 2011. Delvis efter önskemål ifrån många som läst “Blodsbröder” som önskade veta lite mer om själva “huligankulturen” -och strukturen i Sverige.
I Män av Våld försökte jag så objektivt som bara möjligt sätta världar emot varandra, få fram personerna bakom rubrikerna, djupdyka i världen och försöka få fram en helhetsbild som inte annars kommer fram – av såväl huliganerna och dess firmor, som de andra. De andra som sägs stå på andra sidan och som skall stå i frontlinjen mot -och “bekämpa” dem. Mycket är inte så som vi läser, ser, hör eller blir informerade om.
– Ifrån båda sidor.

Jag vill rikta ett stort tack till alla de som ställde upp, såväl nya, befintliga, äldre och tidigare vänner samt bekanta på båda “sidor”. Det unika förtroende jag fick bryter jag aldrig och utan Er hade denna aldrig kunnat genomföras.

Röster om Män av Våld

“Under åren har det publicerats otaliga utredningar och rapporter om huliganism och fotbollsvåld. Den intresserade kan dyka ner i en malström av siffror och utläggningar utan att för den sakens skull förstå någonting. […] Nej, den intresserade kan med fördel släppa alla de där rapporterna och istället läsa Tommy Deogans bok Män av våld – om svenska huliganer.”
– Göteborgs-Posten

“Män av våld är inte en bok för människorna i fotbollssamhället. Den är ett viktigt sociologiskt dokument, trovärdigt och, i sin enkelhet, vetenskapligt träffsäkert. Tommy Deogan tar ett litterärt strypgrepp på svensk fotboll och är inte, som många sportjournalister, rädd för att ifrågasätta klubbarnas hantering av huliganfrågan.”
– Kristianstadsbladet

“Tommy Deogan har lyckats med att ge en fördjupad och inte helt okontroversiell bild av fotbollsvåldet i Sverige idag. Det är värdefull och angelägen läsning för alla som är intresserade av fotboll och vill ha en sund idrottskultur.”
– Dalarnas Tidningar

“Tommy Deogan har fått tillgång till huliganer som aldrig skulle få för sig att prata med andra journalister eller författare. Bokens styrka är just denna närhet. […] Män av våld är ett viktigt inlägg i debatten, inte minst genom att reda ut begreppen.”
– Jönköpings-Posten

“Tommy Deogan har skrivit en insatt och initerad bok om firmakulturen, gängen och våldet. Bäst, och mest avslöjande, blir det när Deogan låter firmamedlemmarna själva tala. Han låter också deras anhöriga komma till tals, en röst som hittills har saknats i debatten.”
– Kommunalarbetaren