Hallonbergen – Era lagar, Våra regler

final_front_827x1240Efter en självbiografi och en facklitterär bok malas allt ner till min första (förorts)roman, som givetvis belyser samma område, sociala samhällsfrågor. “Hallonbergen – Era lagar, våra regler!” är i grunden en hyllning ifrån mig till en unik, speciell och fin vänsap mellan min bror, Tony, och hans tre barndomskamrater i -och ifrån Hallonbergen. Varav endast en av dessa vänner finns kvar i livet, däremot lever deras vänskap starkt kvari både mitt och mångas vetvetande ännu idag.

För en fin och speciell vänskap mellan Jonas, Peter, Olof och Tony.
Till Familjerna, Cron/ Kron, Berggren, Halmann & Eriksson

Röster om Hallonbergen – Era lagar, Våra regler

-“Det är en roman om upplopp, utanförskap, bråk, våld, polisingripanden, men ännu mer om sammanhållning, vänskap, kärlek, sorg, respekt och heder. Kort sagt, det handlar om Hallonbergen.”

– “Det är tvära kast, melodramatiskt svart och vitt. Ibland kan livet vara just så. Faktiskt. Lika onyanserat och smått patetiskt som i en schlager. Det är oftast inte speciellt bra, men det kan ändå vara drabbande verklighetsnära, ett rop i dina händer. Innan vi tvingas hoppa rätt ut i luften. Och det går som det går.”

– “Man kan skriva föredömligt och uppbyggeligt. Det vill säga som det borde vara. Och man kan skriva som det var eller är, som det rätt av kändes. Tommy Deogan gör det senare.”

-“Jag sträckläste boken och kunde bara inte släppa den ifrån mig förräns jag läst hela. Tidvis glömmer jag faktiskt bort att Hallonbergen – era lagar, våra regler är en roman och inte en biografi, så äkta är berättelsen. Den här boken hamnar direkt bland Årets favoriter!”
– Boklysten