Skrämmande okunskap förolämpar så många – men ser sig själv som “god” …

Alla partier har lik ­i motionsgarderoben, men eftersom jag är på mitt lata humör koncentrerar jag mig i denna kolumn på det mest tacksamma: Sverigedemokraterna.

Med sådan direkt löjlig mening för att vara en “journalist” på en av Sveriges mest “seriösa nyhetstidningar” samt kolumnister skriver Oisin Cantwell. Nu har jag ingen aning om vilket värld herr Cantwell kommer ifrån, vart eller hur journalisten är uppväxt, men en sak bli tydlig – har man ingenting att skriva och är på ett “lat humör” så är det mest tacksamma att skriva om SD. I mina ögon är det precis samma vis som en mobbare utan koll på speciellt mycket mer om vad som är vad får tråkigt och ger sig på sitt “tacksamma” offer. Vad Oisin dock helt verkar glömma är att han grundar detta på en historik av Dr Martens kängor och (troligen) gröna bombarjackor. Om Oisin kommer från någorlunda liknande område som mig så vet han också att Fila skor och svarta eller blåa bombarjackor – med ett minst sagt – lika odemokratiskt synsätt som tankesätt, där troligtvis han – som vit – inte skulle fått många lugna stunder eller fått axelklappningar mer än förolämpningar och starka uppmaningar om att lämna området genast. Jag pratar inte endast om min egen förort jag växte upp i, utan de flesta i västerort. Nu senast uppmärksammade återigen en av de vidrigaste gruppvåldtäkter som skett – där åtta killar våldtog en ung tjej, av en tyngd i rättfärdigande av att hon var en vit svenska och därmed både smutsig som “hora”.

Jag börjar starkt undra om Oisin, med så många andra de facto själva är intoleranta i sina synsätt och värderingar, när man – på fullaste allvar – aldrig slutar att slå ner på bombarjacor och kängor vara hemska “rötter”, men totalt förbi både historik och rötter av ett – de facto – mänskligt lidande, utrotande och fördrivande av icke demokratiska regimer och regeringar. Vänsterpartiet sitter än idag kvar i lokaler finansierade av självaste Stalin. Oisin och co kanske inte anser att över 60 miljoner människors oliktänkande, oliktroende samt demokratiskt sinnade öden (med vänner och familjer) är obeskrivligt värre “rötter” än gröna bombarjackor? Det är väl ingen som har undgått vare sig IS eller Saudiarabiens alla brott mot mänskligheten -och förakt mot demokratin? Dock anser möjligen inte heller Oisin med Co att deras brott mot mänskligheten, skulle vara långt mycket värre för mänskliga lidandet och i intoleransen namn än gröna bombarjackor? För att inte nämna Mp´s förkärlek till islamister – som inte ens de själva hymlar om, står för en direkt kontrast till demokrati, jämställdhet och yttrandefrihet – samt att de hade en i självaste ledningen som inte ens kan fördöma offentliga avrättningar mot demokrati-bloggare eller ta kvinnor i hand – i Sverige. Dock hölls detta tyst om och accepterades intern, hela vägen upp till ledningsplats fram tills detta avslöjades.

Oisin & Co anser troligen att en historik av bombarjackor skulle vara långt värre i en odemokratisk syn än vad Sydafrikas Apartheid var -och fortfarande är för många, som Moderaterna stöttade aktivt. Man kan också se bombarjackor vara värre än att Statsministerns egna ungdomsförbund går ut, lika patetiskt som skrämmande nog, stolta och selekterar inbjudna helt baserat på gästernas hudfärger – samtidigt säger sig vara “antirasister”… Det som möjligen kan vara än mer skrämmande är att Oisin med många fler köper detta. Om det är mest talande för SSU´s intoleranta och rasistiska agenda, eller andras okunskap kring vad detta de facto ska jag låta vara osagt. Det är dock en stor förolämpning emot inte minst alla de människor som en gång tvingats fly sina länder för att söka skydd i Sverige. Eller, är man så skrämmande korkad att man tror att rasismen är en “vit svensk” uppfinning med ensamrätt? För att ge både en SSU och Osisin en liten hint om den rasism de försvarar för att se gröna bombarjackor vara den absolut värsta formen av “rötter”, så startades slaveriet i Arabvärlden redan år 610 och pågick, officiellt, fram tills 1960…

Ska man verkligen hård dra det så var det faktiskt vita människor som avslutade vansinnet – i väst – inte minst, i och med det Amerikanska inbördeskriget. Enligt den egna mentalitet som verkar råda, vad säger då detta om människor från Arabvärlden? Faktum är att än idag hålls tusentals oliktroende (Yazidier och kristna inte minst) förslavade i regionen av IS och säljs som sexslavar. I Afrika har 200 skolflickor förslavats. Båda av organisationer som besitter precis samma mentalitet och följer precis samma lagar och regler, vilket är rätt långt ifrån de demokratiska. Båda organisationer avrättar. Men det hindrar inte Socialdemokraterna en sekund att ingå både avtal med Saudiarabien eller skicka sina kondoleanser vid dödsfall till regimen… Precis som Mp, när det dock avslöjas vilka supportar de är för intolerans, (kvinno)förtryck, offentliga avrättningar och odemokratiska värden när det passar den egna agendan, så hävs avtalet – motvilligt. För att under radarn återuppta kontakter -och be om ursäkt – häpnandsväckande nog – när detta odemokratiska land, som står för precis allt S säger sig vara “emot”, blir förbannade. Möjligen hänger det kvar från tiden när Hitler lackade på Socialdemokraterna och de både bad om ursäkt samt lät hans nazister tåga genom Sverige samt skänka bort svenska råvaror?

Om gröna bombarjackor, som inte har skadat någon annan än möjligen sig själva – precis som vi oftast gjorde – på det minsta skulle vara värre än detta. Så kan jag förstå det “tacksamma” i att kolla SD när man är på ett “lat humör”… Då har jag inte ens gått in på hur samtliga 7 partier – förutom SD – tillåtit, skapat och rent av skyddat den tok segregation vi idag tvingas leva i, samt helt blundat för värderingsskillnader som är allt annat än demokratiska, toleranta eller ser allas lika värde – någonstans. Då har jag inte ens nämn att Fadime för hela 14 år sedan stod inför en “etablerad” riksdag – de med “goda rötter” – och förklarade hotet hon stod inför. Ett år senare var hon mördad, innan henne mördades Ibrahim och Bafreen Fatah – 1986… Idag står samma “etablerade” partiledare, nästintill förolämpande, med deras plakat och skriker att “något måste göras!”… Könsstympning, bort -och tvingsgifte, hederskulturer tillsammans med parallella samhällen har i lille Sverige både befästs och utvecklas år för år.

Vad tror Oisin själv är orsaken till detta? Under de dagar han känner sig vara mindre lat, kanske han ska – om han “vågar” – dvs, slå ner emot en sann och de facto intolerans, hot mot demokratin och förtryck. Ska det göras utefter “rötter” – vågskålen står mellan bomberjackor och mänskligt lidande. Valet som omdömet – liksom respekten som sätts därefter – är helt upp till en själv. Istället för att slå ner på meningslösa motioner, med riktlinje på SD – Varför inte slå ner på motioner – ifrån samtliga 7 – som aldrig någonsin har vågar slå ner på rasism, förtryck, intolerans samt tillåtit vansinnet skapa parallella samhällen? Varför inte fråga sig själv frågan, en mindre “lat” dag – varför kritik som fördömande bland alla “antirasister”, “etablerade partier samt politiker” och de, endast ovannämnda exempel med “goda rötter”, aldrig slår ner på andra hårfärger än det svarta, hudfärger en den vita eller bakgrunder än den svenska…? Eller, är man på fullaste allvar så skrämmande korkad att man – på riktigt tror att dessa inte kan “vara”? Har man – på riktigt – en sådan böjd ryggrad att man helt enkelt inte vågar, därför att synes på vad som är rasism och intolerans är så förolämpande skev? Jag är också på mitt “lata humör” idag, så väljer att tro båda alternativ!

Dela & Diskutera: