Regering som inte lär av tidigare egna misstag – drar in landet i en värre mardröm & blundar!

Minns du Stiftelsen Friends klockrena kampanj mot mobbning, där de uppmärksammade svenska skolors handfallenhet och förlamning med att ta itu med samt anmäla våld, mobbning och trakasserier på skolor? Den “sa” att stort antal rektorer inte kan läsa (lagen som skollagen)

Det sägs direkt helt tiden hur viktigt det är lära från sina misstag, tänka kritiskt och “våga vara sig sig själv” – inte minst ska detta själv-tänkandet respekteras och framförallt präntas detta in på barn att slaviskt följa. Det är i mina ögon lätt svikande och vilseledande, för i vuxenvärlden råder snarare rena karaktärsmord, social utfrysning och klistrande etiketter på den som “vågar” tänka själv, tänka kritiskt eller ens påpeka en sanning och verklighet som inte stämmer in i ett rödgrönrosa skimmer av hur man vill att den ska vara. Inte minst, ett skimmer som anser att annat tänkande och påpekande än att vara “intolerant” och ha en direkt “skev människosyn”…  Men hur länge kan ett blundande i ett drömliknande tillstånd tillåtas pågå innan Sverige inte känns igen vara Sverige på något plan? Inte ens det skrämmande facit som finns verkar kunna synas, trots den egna totala frånvaron så utgör facit parallella samhällen, segregation som gått så långt att det blivit segregation i segregationen samt med sådana enorma värderingsskillnader som är så skrämmande långt ifrån svenska att dessa skapat parallella samhällen. Från 3 utanförskapsområden till 200, på 16 år… varav fler och fler bildar parallella samhällen som inte ens Svenska blåljus-myndigheter längre beger sig till. Vilka drabbas allra mest? Det är också dessa sviks i första hand, de man säger sig “stå upp för allra mest”, för att inte nämna det egna samhället, medborgarna som folket.
I decennier har fokus endast legat på mottagandet, för att sedan glömmas och förglömmas i koncentrerade områden. Trångboddheten i dessa områden är sedan länge direkt under all kritik! Nästa år väntas över 100.000 nya flyktingar med uppehållstillstånd lämna asylboenden för att flytta ut i kommunerna.

Kommunerna som av regeringen tvingats “lösa problemen” genom att tvingas ta emot -och på så vis kan också vår oerhört rakryggade regering med ministrar i spetsen peka allt ansvar på det totala misslyckandet, hemlösheten och systemkollaps som Sverige går emot i en rekordfart. Det finns inga lägenheter, det finns inga boenden – det fanns ingen som helst konsekvensanalys av denna “humanitära stormakt” till regering när gränserna sprängdes lika vidöppna som okontrollerade. Det enda partiet som insåg hur verkligheten inte på något vis gick ihop med ytterligare en fantasi var SD. Jag vet om det mest skrämmande är den förbluffande brist på insikt hos rödgrön(rosa) eller om det är alla som klistrade etiketter på SD vara “rasister”, för att de snabbt förutspådde hur samhällen kommer att belastas – dessutom med ett redan facit i hand där Sverige snarare varit VM mästare under decennier i att segregera än kunna integrera. Men vansinnet går i repris, med en stor skillnad. Trots att det förr om åren såg helt annorlunda ut, där fanns lägenheter – hela miljonprogramsområden stod tomma för invandrare som flyktingar att flytta in i. Inget parallellt samhälle till det svenska rådde, att ens jämföra mottagandet nu mot då är lika skrämmande okunnigt. Men Sverige lyckades inte ens då med integration eller at upprätthålla svenska värderingar och samhällen – Nu råder en bostadsbrist vi kanske aldrig tidigare har sett, likaså arbetslöshet och trots en högkonjunktur måste rödgröna regeringen låna pengar för att kunna finansiera ett mottagande.

Ingen har idag någon lösning eller ens ett svar på vart alla nyanlända ska bo någonstans. Ingen politiker av de “etablerade” prata ens om saken, allra minst vår statsminister – när de sedan presenterar sin politik & budget för 2017, pratar de istället helt om miljön… När SD presenterade sin var snarare hela fokus på just detta och integrationspolitiken… Skolgårdar tas bort för att bygga bostadsbaracker samt används som allmänna toaletter och tältläger, svenska medborgare får lämna sina hem för att nyanlända ska få plats och bo där istället – vart egna medborgare tar vägen är det ingen som direkt bryr sig om, förutom SD. Trots detta är “alla likas värde” en rödgrön slogan. Nu har till och med kommunerna sagt både stopp och nej! Verkligheten har sprungit ikapp och den skriker – det finns helt enkelt vare sig plats, resurser, planering eller egentligen någonting alls för att kunna ta emot fler nyanlända. Endast 2016 skulle kommunerna tvingats ta emot över 20.000 nyanlända pga den nya påtvingande lagen – vilken SD motsatte sig – Men redan nu har de deklarerat att de inte kommer att greja det! Om (endast dessa) över 20.000 är ett problem, vad är då (endast dessa) över 100.000? Nästa år ökas det med ytterligare 50%… Det finns 290 kommuner i Sverige, ca 270 har redan deklarerat att de till och med har underskott på bostäder! Många nyanlända kommer att söka bostad på egen hand, och vart hamnar/ söker sig naturligtvis – likt i decennier – majoriteten? Till människor och samhällen de känner igen, känner, identifierar sig med och nästan kan känns sig vara på egna bakgatan på andra sidan jorden – förorterna. Tyvärr inte endast genom språk och folk, utan även med värderingar, lagar och regler. Då menar jag inte de svenska.

Det är inte endast en risk, utan ett självklart faktum att många redan har – liksom kommer – att köpa folkbokföringsadresser svart, men inte minst flytta in till vänner, bekanta och släkt som redan lever åtta personer i en tvårummare. Är detta på något vis ett värdigt liv? Om man nu även säger att den sociala miljön med trångboddhet, segregation, utanförskap m.m. är en väg in till radikalisering, kriminalitet m.m. – så verkar ju det gränslösa mottagande av nyanlända rödgröna men även Centerpartiet vill nästan som om de vill se en ökad sådan. För hade kunskaper, närvaron och verklighetsinsikterna funnits så hade de insett att lösningen på en sjunkande skepp inte är att ösa in än mer vatten, utan först täppa till läckan för att sedan börja ösa ur. I detta fall blir “ösa ur”, en integration som är värt namnet och inte som är baserad på rädsla – dvs helt fri från krav, kritik samt anpassning till Sverige och det svenska samhället. Med allt vad det innebär.

Expressens Anna Dahlberg väckte de inte en dag för sena frågor, som SD inte endast väckt utan konstaterat så länge – men då mötts av en idioti, okunskap samt fördomar:
“Hur ska utanförskapsområdena kunna lyftas när tiotusentals nya flyktingar kommer att försöka tränga sig in där?
Hur ska integrationen lyckas när människor lever i ständig kappsäck och stress inför morgondagen?
Och hur ska vi möta den besvikelse som många kommer att känna över de löften som de uppfattade att Sverige ställde ut, men aldrig levde upp till?”

Det är ingenting annat än förbluffande korkat, naivt och direkt dumt – jag kan inte finna starkare ord för “dum” – för att inte säga galet skrämmande att vi har både politiker samt en styrande, “ledande” regering som inte ens sett detta komma. Vare sig bakåt eller framåt! Det enda den verkar vilja är att bli ihågkommen för att vara en “humanitär stormakt”, det enda den kommer att bli ihågkommen – gentemot en omvärld som tar sig för pannan – är svikande, humanitär ren och rakt igenom idioti samt livfarlig naivitet! Precis som Anna Dahlberg också konstaterar, inte heller detta problem kommer att försvinna för att de tittar bort! Det är lika korkat som att tro företaget slutar vilja ha sina pengar för att man kastar fakturan i pappersorgen…
Det kallas för ett direkt oansvarigt, omoget och lite ansvarslöst korkat beteende. Likaså så att de enda som tänker kritiskt, ifrågasätter samt går den egna vägen (utanför den destruktiva & kontraproduktiva korridoren av åsikter) snarare skuld & skam beläggs, med “beröringsskräck”… för att vi både ser, hör, inser, upplever en verklighet precis så som den ser ut och inte så som vi skulle vilja att den såg ut!

Det vore en dag för sent att införa en annan form av ansvarslös kampanj gentemot vuxenvärlden än den Friends genomförde mot skolans vuxna ledare; “En Nations “etablerad” värld & regering kan vare sig lära, räkna, inse eller förstå”. Det enda de snarare kan, när verkligheten ska svaras upp på – är att klistra etiketter, kasta skit på -och skuldbelägga. Är detta de ryggraderna, kunskaperna, insikterna-och – “ledare” svenska folket är värda?
Är detta det samhälle som kännetecknar det svenska samhället? Knappast! Detta är en nationell mardröm som vår rödgröna regering, inte ens på 4 år, utan endast 2 år har lyckats sätta hela landet, svenska folket, medborgarna samt de svenska samhällena i. För att inte nämna, samtliga svenska kommuner!

Dela & Diskutera: