Fientlighet föder fientlighet – svenskar tjejer utsatta för rasism av trakasserier!

r2Stefan Löfven höll idag sitt sommartal i Stockholm, i det talet citerade han, ironiskt nog, Judinnan och författarinnan, Eisel Weisel: “Du skall icke stå stillatigande”…
Ändå är det precis just detta vi gör, år efter år – så länge jag kan minnas. I fler frågor, men jag tänker främst på den konstant aktuella frågan om “rasism”. I en svarande debattartikel ifrågasatte jag också om vi i Sverige verkligen har full koll på vad rasism egentligen är? Det skriks “rasism” och “rasister” så fort någon vädrar en annan åsikt än den, “mainstream”-politiskt korrekta. Exempelvis av att älska allt som heter könsneutralt, älska allt som heter homosexualitet, älska tiggare, älska vår integration – som även i mina och många såväl invandrares som flyktingars ögon kan vara en av de mest misslyckade. Den synen som också endast talar om rasism som om det vore en Svensk uppfinning på export i världen – som endast Svenskar kan vara. Men den rasism som jag själv och väldigt många känner till, har sett, upplevt samt stött på kanske mer i livet, samt under hela uppväxten i en invandrartät förort till Stockholm är den lika råa rasismen emot svenskfödda. Inte minst svenskfödda tjejer!

Fast den rasismen, som vissa väljer att kalla för “omvänd”, som om Svenskar hade ensamrätt på att kunna vara rasister är det -eller aldrig har varit någon rasism som samhället velat se eller ta på. Än mindre, uppmärksamma och gå emot. Aldrig har jag sett någon som skriker hur mycket vi gillar olika gentemot denna rasism. Här står vi helt, direkt och fullständigt stillatigande. Det känns ofta som att “rasismens bekämpare” som ställer sig högt upp på barrikaderna för att skrika om hur mycket vi gillar olika ofta inte har någon susning om hur det ser ut 360 grader och än minst i segregerade områden. Endast under min uppväxt hörde jag talas om två fullbordade, riktigt vidriga, våldtäkter i mitt närområde – endast på grund av att tjejerna var svenskor. Hade dessa varit av utländsk härkomst skulle våldtäkten aldrig heller fullbordats. Synen på Svenska tjejer som “smutsiga”, “lösaktiga” och “horor” är rätt utbredd! Vare sig vill se samt erkänna detta eller inte.

Jag har varit med sedan starten av vad som idag är Europas största ungdomsfestival, som idag heter “We are Sthlm” (tidigare “Ung08”). Från år 2000 till 2012, under tolv års tid fick jag erfara denna rasism som allra starkast igen när hela Stockholm dras in till city för att gå på festival. Problematiken och rasismen var så utbredd och problematisk att vi under några år hade svårt att locka in Svenska ungdomar till den – killar som tjejer. Killarna utsattes för misshandel, rån och hot – tjejerna för sexuella trakasserier, våldtäkt(sförsök) samt kränkningar. Festivalen arbetade rätt hårt under dessa år med att locka tillbaka de svenska ungdomarna, där flera av deras föräldrar fått nog och inte släppte iväg sina barn. Endast på grund av den rasism de fick utstå för att de var Svenskar. Trots den extra tonvikt som lagts på vuxennärvaro, handplockandet av säkerhet och en personalkultur som arbetar hårt emot sexuella trakasserier, där vakter med invandrarbakgrund går i spetsen för att slå ner på denna rasism så sker det ändå.
Nu kallar vi detta inte för rasism i samhällsdebatten, då vi har synen att endast Svenskar kan vara detta, men alla trakasserier, påhopp och kränkningar – precis som i den “vanliga rasismen” – skedde endast på grund av hudfärg och etnicitet. Alltså, ingen som helst skillnad mot en svensk som skulle hoppa på en invandrare pga dennes etnicitet. Fast då heter det “rasism” – direkt!

Inte heller feministerna som så ofta blandar ihop äpplen med päron och anser att män är roten till allt ont samt “inte behövs i världen”, lyfter ett finger för dessa tjejer som utsätts. Mina enda – logiska – förklaringar till detta är att de antingen inte har en aning om den verklighet som de själva lever i, eller vågar inte stå upp för dessa utsatta tjejer för att de utsätts av killar med invandrarbakgrund? Men vad som är logiskt kan variera lika mycket i innebörd som ordet “demokrati” från person till person… Hade det dock varit svenska killar som utsatte tjejer med invandrar bakgrunder i samma utsträckning så hade detta aldrig gått obemärkt förbi någon. Dessa hade varit stämplade som både rasister och nazister! Per omgående. Festivalen lyckades till mångt och mycket med att vinna tillbaka många svenska ungdomar till vad som är lika mycket deras festival, men frågan är hur många – Svenska tjejer i synnerhet – som återkommer efter årets festival? Om vi väljer att återigen stå stillatigande samt titta åt andra hållet medan en riktigt vidrig rasism utspelar sig mitt framför våra ögon.

Under årets festival anmäldes uppemot 300 anmälningar om sexuellt ofredande -och trakasserier under fem dagar, av dessa var 100% av offren/ målsägarna svenska tjejer. 95% av gärningsmännen var Afghaner – detta enligt säkerheten och polisen på plats. Igår kväll fick även vi – jag och Jeanette – så dela denna verklighet när en närstående ung tjej utsattes för grova sexuella ofredanden. Vad som skiljer sig från tidigare år är att denna problematik – rasism – uppgick till hela 70% av all problematik på festivalen, tidigare har denna problematik delats med annan men inte varit så dominerande som i år. Under hela festivalen utmärkte sig ett större gäng med Afghanska ungdomar genom att sexuellt ofreda samt trakassera svenska tjejer, oftast i skydd av mörkret.
I mina ögon och i vanliga fall kan jag inte bry mig mindre om nationaliteten på människor, men detta blir till en ren och skär rasism – precis lika vidrig som den vi oftast endast talar om – när synen på svenska tjejer är så negativ som den är -och de blir attackerade samt antastade av precis samma orsak.

Trots denna stora problematik under årets festival har denna rasism inte uppmärksammats en enda gång, jag kan inte sluta tänka på hur det hade uppmärksammats om gärningsmännen samt offren hade omvända nationaliteter.
Men oavsett vad vi väljer att se, prata om eller uppmärksamma så lever verkligheten vidare i sin gång och det resulterar inte till att verkligheten blir mindre främlingsfientlig, utan raka motsatsen. Mycket av ren frustration samt känsla av orättvisa, en orättvisa som vi själva ger och tydligt säger att som svensk kan Du inte bli utsatt – endast utsätta! Det skall vara en outtalad “översyn” för, exempelvis, dessa Afghanska ungdomar vars festivalsyfte är att sexuellt ofreda samt trakassera svenska tjejer då de kan “komma ifrån krigsdrabbade bakgrunder” – så, rättfärdigar detta alltså ren rasism och ger en legitimitet till att kunna bete sig precis hur som helst? Och, skall – under sådant resonemang – svenska tjejer behöva stå till svars för att samhället inte vet hur man “hanterar” flyktingar med sådan bakgrund? Ger deras historik de rätten till att förtrycka svenska ungdomar enligt samma mentalitet de själva flydde ifrån?

Det som stör mig mest med detta är att den översynen blir starkare än omsorgen för svenska ungdomar som far illa. Det är inte ett dugg konstigt att partier som SD växer och blir – vad jag tror – Sveriges största parti inom kort. Om vi fortsätter att göra skillnad på rasism! Som jag skrev i den tidigare debattartikeln så är rasism rasism, oavsett ifrån vilket håll den än kommer ifrån och det är denna vi måste se – inte personers etnicitet och därav basera dennes handlingarna på om det är rasism eller inte. Svenskar uppfann inte rasismen och har absolut ingen exklusiv ensamrätt på att kunna vara rasister! Jag kan lova att av dessa 280 föräldrar samt tjejer idag känner en frustration och ingen kan klandra de om deras fientlighet stiger i takt med att de inte ens, i vårt politisk korrekta samhälle, kan säga att de som attackerade var “utländska killar” utan att behöva lägga till; “Men jag är inte rasist…!”
Nej, under årets festival var det utländska ungdomar som sexuellt trakasserade och påvisade levande exempel på hur rasismen lever i Sverige – Under årets alla dagar ser det ut så i många invandrartäta förorter också.
– Så ser vår verklighet och rasism ut i Sverige, och det handlar inte om att vara rasist – utan helt och hållet om att vara realist! Det ena utesluter inte det andra och rasismen emot invandrare/ flyktingar existerar den också…
Men vi kan inte endast se den rasismen, och samtidigt tro att SD kommer att minska i antal väljare!

Det har aldrig funnits en röst jag lyssnar på lika starkt som jag lyssnar till Jeanettes, vi kommer ifrån helt olika yrkesmässiga bakgrunder – men ändå utgör hennes syner och synpunkter bland de vettigaste och mest balanserade som jag någonsin hört. Jeanette är Svenska och hade inte en tanke på killarnas nationalitet innan jag drog upp det mönster av rasism som jag sett under hela mitt liv. Hennes första och direkta fråga var;
-“Vem är det som har tillsyn över dessa killar då…?”
Med den frågan satte hon även fingret på hur misslyckad vår integrationspolitik är – vi tar in ensamkommande flyktingbarn, när de sedan växt upp släpps de vind för våg utan någon som vägleder eller guidar de in i samhället.
En del av dessa gärningsmän under festivalen var bland de första som kom till Sverige efter Väst invasion av Afghanistan. Idag utsätter de svenska tjejer för samma förtryck de själva flydde ifrån.r1
Vi, äldre killar i dessa områden med invandrarbakgrund måste utgöra goda förebilder för ensamkommande flyktingbarn och visa såväl hur samhället fungerar som respekten för landet och alla dess invånare – söner som döttrar. Sverige i allmänhet kan inte förvänta sig att få någon respekt så länge respekten för oss själva och stoltheten över såväl nationen som folket är någonting “fult”.
Sverige och svenskar kan inte vara de som måste anpassa sig till världens alla problem, alla som flyr till Sverige ifrån världens alla olika problem måste anpassa sig till ett liv i Sverige – som Svensk!
Ska vi ha en mångkultur i Sverige, måste vi även både våga samt kunna prata om de problem som uppstår, oavsett från vilket håll.

En början kan vara att även Stefan Löfven och resten av vänstern inte står stillatigande – vilket är precis det han och dem gör i denna fråga, som de facto är ren – rasism.

Dela & Diskutera: